Fakültemiz öğrencilere yönelik 9-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında dört gün süreyle “Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin Akademik Beceriler ve Proje Eğitimi Kursu: Rize 2024” başlıklı proje yazma eğitimi gerçekleştirildi.

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde öğrencilere yönelik 9-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında dört gün süreyle “Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin Akademik Beceriler ve Proje Eğitimi Kursu: Rize 2024” başlıklı proje yazma eğitimi gerçekleştirildi. TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen eğitim etkinliğine Doç. Dr. Sinan SARAL koordinatörlüğünde 4 farklı üniversiteden bilim insanları eğitici olarak katıldı. Etkinliğin ülkemizin ihtiyacı olan Tıp alanındaki bilim insanlarının yetiştirilmesine yönelik önemli katkılar sağlayacağı öngörülmüştür. Kurs programının temel amacı "bir hipotezin bilimsel metodolojik yöntemlerle nasıl sorgulanabileceği ve elde edilen verilerin bilimsel literatüre nasıl kazandırılabileceğinin” aktarılmasıdır. Otuz öğrencinin katıldığı eğitim programında başta proje yönetimi, özet hazırlama, projede Özgün değer, yaygın etki, yöntem, akademik cv oluşturma, yurt dışı deneyimler ve benzeri konularda önemli bilgiler sunuldu. Ardından kursu başarıyla bitiren katılımcılara katılım sertifikaları takdim edilerek kurs tamamlandı.